Mindfulness- en compassie trainers Ida Tuinhof en Mieke Degenaar: “Samen sterk in werk”

Een persoonlijke klik en behoefte om elkaar te inspireren en te versterken in ons werk heeft geleid tot onze samenwerking in Mindful Werken in de Zorg. Wij geloven dat mindfulness in de zorg leidt tot vitale en veerkrachtige zorgverleners die plezier hebben in hun werk en een betere kwaliteit van zorg verlenen. Beiden hebben we als fysiotherapeut jarenlange ervaring opgedaan in de gezondheidszorg, zowel intra- als extramuraal. Wij kennen de zorg van binnenuit!

Onze missie komt voort uit onze gemeenschappelijke visie over gezondheid, volgens het bio-psycho-sociaal model. Hierbij vormt de definitie van positieve gezondheid van Machteld Huber voor ons een inspiratie:

“Gezondheid als het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren, in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven”

Mindful Werken in de Zorg sluit naadloos aan op dit positieve gezondheidsmodel. Gezondheid zien wij dan ook niet als de afwezigheid van ziekte, maar als vitaliteit, fysiek, mentaal en sociaal welbevinden, kwaliteit van zorg, bezieling en eigen regie.

Over Ida Tuinhof

“Ik ben Ida Tuinhof en heb een eigen onderneming Tuinhof Vitaal. In mijn eigen leven vind ik bewustwording, vitaliteit en veerkracht belangrijke thema’s en dat klinkt ook door in mijn professionele werkzaamheden als Adviseur Arbeid & Gezondheid (Bedrijfsfysiotherapeut), Mindfulness trainer en Pilates docent. Ik geloof dat iedereen het in zich heeft om zelf een positieve bijdrage te leveren aan zijn of haar vitaliteit en geluk. Voor mezelf geldt dat mindfulness en compassie hierin een belangrijke rol spelen. Dat wens ik ook anderen toe en daarom coach ik mensen in het trainen van de aandacht specifiek in hun eigen werkomgeving, ook wel ‘mindful werken’ genoemd.”

Over Mieke Degenaar

“Ik ben een ervaren begeleider van professionals, teams en zorgorganisaties en werk vanuit mijn praktijk Heel Imperfect. Geboren in Rotterdam, de stad van opgestroopte mouwen en no nonsense. In de loop van mijn leven ben ik resultaatgericht werken gaan verbinden met rust en zachtheid. Ik leer mensen om zich met humor en open hart en heldere geest te verbinden met zichzelf en anderen. Om te leven en werken vanuit de eenheid denken & voelen & lichaam. Ik ben gespecialiseerd in compassie en leiderschap. Mijn achtergrond is mindfulness en contextueel/ systemisch- en non dualistisch werk.”