Waarom mindful werken in de zorg?

Van werkdruk naar werkplezier dankzij mindfulness

Onder zorgpersoneel is werkstress nog steeds de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim. De flexibiliteit en veerkracht die gevraagd wordt van zorgverleners maakt het voor hen namelijk vaak lastig om de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Hierdoor kunnen de werkdruk en werkstress oplopen, met als gevolg dat zorgverleners minder plezier krijgen in hun werk en het werkvermogen achteruit gaat.

Programma’s voor zorgorganisaties

Mindful Werken in de Zorg biedt programma’s aan die specifiek gericht zijn op verschillende sectoren in de zorg. Wij geloven namelijk in de kracht van speciale aandacht. Daarom is ons aanbod voor 100% afgestemd op de behoeftes en wensen van jouw organisatie en van de deelnemers.

Voordelen van mindful werken voor uw medewerkers

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het beoefenen van mindfulness positieve effecten heeft op het hanteren van stress, onderlinge communicatie, mentale vaardigheden en productiviteit.

Medewerkers in de zorg die mindful werken:

  • Gaan beter om met de lichamelijke en geestelijke belasting in het werk;
  • Zijn creatiever en productiever;
  • Ervaren meer balans tussen werk en privé;
  • Ervaren minder stress;
  • Zijn veerkrachtig en zijn duurzaam inzetbaar;
  • En leveren hierdoor een betere kwaliteit van zorg.

Meer veerkracht, meer genieten en minder stressgevoelens: dat is de uitkomst van mindful werken.

Onze mindfulness workshops, nascholingen en trainingen zijn mogelijk als in-company programma, of met open inschrijving op onze eigen locatie. Een gedeelte van ons aanbod is geaccrediteerd bij de beroepsgroepen kraamzorg, verpleegkundigen/zorgprofessionals en verloskundigen. Bekijk het programma-aanbod per zorgsector: We bieden ons aanbod ook online aan.

Workshop op Congressen en Symposia (ook online)
Organiseert u of uw organisatie een symposium of congres? En zoekt u een interactie workshop of webinar over  thema’s als werk-privé balanszelfzorg, omgaan met uitdagingen? Dan past ons aanbod daar prima in. We hebben veel ervaring in het geven workshops voor congressen in de zorg en op symposia georganiseerd door zorgorganisaties van diverse beroepsgroepen.
Interesse? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.