Wat is mindfulness?

Mindfulness draait om leven met aandacht. Bewust leven, vanuit eigen kracht, vormt daarbij de leidraad. Mindfulness is het creëren van rust en ruimte in de hectiek van de dag, door even te durven ‘stoppen’ en te reflecteren op wat je aan het doen bent. Zo leer je met aandacht te leven in het hier en nu. En dat niet alleen: mindfulness helpt je te accepteren wat het leven met zich meebrengt. Zo word je weer bewuster van jezelf en je omgeving en ga je minder op de automatische piloot leven. Hierdoor word je veerkrachtig in het omgaan met de flexibiliteit die de hedendaagse maatschappij van je vraagt.

Meer werkplezier, minder kans op stress en burnout

Een burn-out, werkstress of te hoge werkdruk: het zijn problemen die tegenwoordig vaak voorkomen in het werkveld. Eén op de zeven werknemers in Nederland heeft last van burn-out klachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness training positieve effecten heeft op het hanteren van stress, mentale vaardigheden en productiviteit. Door mindful te werken, ervaren medewerkers dat ze zich beter kunnen focussen, efficiënter hun werk doen, minder stress ervaren en plezier hebben in hun werk. Kortom: mindful werken draagt bij aan zelfredzame, vitale en gelukkige medewerkers.

Programma’s Mindful Werken in de Zorg

Wij kennen de zorg van binnenuit en vinden dat speciale beroepen speciale aandacht verdienen. Daarom zijn de trainingen van Mindful Werken in de Zorg speciaal ontwikkeld voor iedereen die werkzaam is in de zorg.

Vanuit de gedachte dat wij geloven in de kracht van speciale aandacht, sluiten al onze programma’s aan op de beroepscompetenties van de zorgverlener. Daarnaast gaan onze mindfulness programma’s in op een verdieping van de aandacht en zorg voor de cliënt.

Heb jij interesse in een mindfulness programma voor jouw werknemers? Bekijk hier ons aanbod voor zorgorganisaties.