Congres ‘Zorg in balans- Energie en plezier in je werk’ – 30 oktober 2019

Congres ‘Zorg in Balans’

Uit onderzoek blijkt dat zorgprofessionals bovengemiddeld veel werkdruk ervaren. Zo heeft meer dan 30% van alle verpleegkundigen in Nederland wel eens overwogen te stoppen met zijn/haar baan vanwege stress op het werk. In ziekenhuizen heeft zelfs één op de drie verpleegkundigen een verhoogd risico op een burn-out.

Wat kun jij er in de dagelijkse zorgpraktijk aan doen om die druk te verminderen? Dit congres geeft je de antwoorden! Om stress in de dagelijkse zorgpraktijk terug te brengen, is het allereerst belangrijk om te leren waar die voor jou persoonlijk vandaan komt. Welke dingen leggen het meeste druk op je? Als je een antwoord op die vraag hebt, kan je actief aan de slag met het beheersen van de stress die je ervaart.

Tijdens het congres ‘Zorg in balans’ grijp jij weer de controle over je werkdruk en ervaar je hoe dat je energie én de plezier in je werk vergroot! Op deze dag leer je: wat stress doet met je brein en krijg je handvatten aangereikt om voor jezelf weer rust in je werk te brengen. Inspirerende sprekers delen verhalen uit de praktijk en hoe het hen zelf is gelukt om de hoge werkdruk in de zorg het hoofd te bieden. In verdiepende workshops worden theorieën over de werking van het brein, over mindfulness en persoonlijk leiderschap verbonden aan praktische methoden om direct in de dagelijkse praktijk in te zetten.

Hier leer je wat écht werkt in de strijd tegen werkdruk en stress!

Thema’s
– Stress in het brein
– Lean in de zorg
– Mindfulness
– Het brein in balans
– Hoe laad je jezelf weer op?
– Zorg goed voor jezelf; de overgang
– Persoonlijk leiderschapInspirerende sprekers / worskhopleiders: zie programma